Sommaren 2oo8, slutet närmar sig.

Nu är det säkert många som suckar åt denna rubrik, men se det inte så negativt. Sommaren (sommarlovet) börjar lida mot sitt slut och snart så börjar skolan igen  (eller kanske jobb, jobbsökandet eller jordenrunt- resandet?). Min sommar har varit packad av saker och ting. Jobb, festande, resande, shoppande, slappisdagar, sjukdom, baksmälla m.m. Min sommar har varit händelserik, rolig och skön men ändå tycker jag det är bra att den snart är slut. För vad skulle sommaren och framförallt sommarlovet vara om det aldrig skulle ta slut?

Jag skulle definitivt inte ha något att se fram emot, något att längta efter när skolan är som värst och allt man önskar sig är ledighet. Detta är mitt sista sommarlov, i framtiden kommer det kallas "min semester". För nu snart börjar jag trean på gymnasiet, sista året i skolan (om jag inte väljer att läsa vidare förstås), studenten närmar sig!

Vad skulle lov vara om vi alltid hade lov? För mig skulle det inte vara hälsosamt! För mycket bakfylla, snabbmat, sängliggande och jobb som skiftar varandra med en knappt timmas marginal. Och pengar slöseri! Oj vad pengar det går, allting kostar och snart är man en fattiglapp! 

Nä, sommarlovet är snart över och skolan börjar igen. Jag får träffa mina klasskompisar igen, de som jag inte sett röken av på hela sommaren :( varför? Ärlig talat så vet jag inte! Jag trivs skit bra ihop med flera personer i klassen men av någon anledning blir det inte att man ses när loven börjar. Kanske det beror på att jag inte hinner träffa mina andra vänner lika mycket (de som jag är med på sommaren) när skolan väl kommer igång. 

För någon vecka sedan eller två mötte jag Nergis, som går i min klass, i stan. Det var då, när jag fick det slängt i ansiktet, "jag inte har träffat någon från klassen på hela sommaren", som jag verkligen insåg hur mycket jag faktiskt saknar många av mina klasskompisar!!! Jag fick världens nostalgi typ, NOSTALGI!? Men Ida, va!? Hur kan något bli nostalgi när det knappt är två månader "gammalt"? Jag vet inte riktigt! Men min vardag skiljer sig verkligen under skola och lov.

Så, som sagt är sommarlovet snart över (förlåt att jag hela tiden upprepar detta) men jag längtar "tillbaka" till skolan. Det ska bli skönt att vända tillbaka dygnet, att träffa människor jag inte sett eller hört av på "länge", få studiebidraget igen, att "alltid" ha saker som måste göras osv.

Jag vet, när skolan väl kommer igång och skolan blir ens vardag, då kommer man börja längta, längta efter nästa lov. Men vad skulle ens vardag vara om den inte bestod av förändringar och variation. Nu vill jag tillbaka, snart kommer jag vilja därifrån.


Glad sommarlov! :D


Två veckor i Kroatien med min familj och våra bästa kompisar

Så var man hemma från Kroatien igen, en vecka har gått sen jag tog steget in i flygplanet vars destination var Göteborg. Semestern? Kunde inte varit slappare eller skönare! Dagarna var sig lika och bestod till mesta dels av sol, bad, svett, mat och sömn. Som sagt, slappt men skönt! Varvade med någon öl och lite klubbliv (barliv?) emellan åt också, tillsammans med Moa, Love och (för första gången) min storebror Pär.

Trots att resan var belägen i Kroatien stannade vi inte på samma ställe mer än fyra nätter. Öluffade runt på olika öar i Splitt istället, Vhar, Korzela, och min personliga favorit Vis. Verkligen att rekommendera! Det är bra mycket roligare än att stanna på samma ställe hela tiden (tycker jag). Vädret var soligt men kanske lite väl varmt och vindstilla vissa dagar. Svetten rann om en en i tyngden av en stor chockrosa väska. Känner man sig som turist? Oh yes, tio personer i backpack ryggsäckar, solhattar och glasögon ;) Inte att leka med :P

Tredje gången jag är på semester i Kroatien. Gillar verkligen det landet men måste säga att det var lite väl mycket svenskar man stötte på och modet där kan vi skrika högt om! Fult som fan! En trend som verkade ligga Kroaterna varmt om hjärtat var blandannat en att ha en magväska hängandes tvärs över bröstet, Gräsligt! Och Kroatiska killar i sig, kan inte säga det bättre än vad Moa svarade när en Kroatiskman frågade henne:

Kroatiska mannen: What do you think about Croatian guys? 

Moa glad och full (och antagligen ganska omedveten (eller inte?) om att det det är en Kroat hon pratar med som dessutom precis köpt oss en varsin drink): I think they have big noses and that they stink... how do you say it in english? Swett? You no when you smell very bad. Stink swett!

HAHAHA! Bra jobbat Moa, en av Sveriges mest kända skådespelare. Eller vad var det nu vi lurade i honom? Everybody know her face, she is a actor and acally I'm quite famous to but people just know my name. I'm a designer. HAHA! Yea right! (Ursäkta om min engelska är kass men jag är tyvärr kass på engelska, speciellt stavning. Just the way it is ;).

Nu hemma igen och imorgon börjar jag på min nya jobb :D ska bli spännande! Så vad behöver jag nu? En skönhetssömn och det ska bli på momangen! Så godnatt gott folk och ha en fortsatt trevlig sommar! Återkommer snart igen med mer sommarlovsbloggande (hoppas/tror jag)

(Kul att mamma precis ringde till min mobil och frågade vart jag var när jag redan ligger ombytt och oskyldig i min säng och ska sova ;) )