Reflexioner av verkligheten


"Vi lever i spegelvärlden, allt annat är utanför"

Allt som vi lär oss, allt vi känner till, allt vi vet är reflektioner av vad någon annan har lärt oss, visat oss, sagt till oss. Vi är som en spegelbild av någon annan, vi lever i en spegelvärld, en spegelvärld som är oändlig. Allt vi inte kan, allt vi inte hört eller sätt, allting vi inte vet är utanför, utanför spegelvärlden. Du blir aldrig fullärd, spegelvärlden är oändlig likaså universum. Du kommer förevigt leva i spegelvärlden som en reflektion av miljontals andra som än gång levt i den eller än idag gör...


Miranda Stockman (F)

Blott ett samtal, tårar och ett namn som jag visst vem det var. Kunde det vara sant? 

Drygt ett år sedan träffade jag dig flera gånger i veckan. Du var alltid med dem samma som jag. Jag träffade dig på fritiden då och då men framförallt träffade jag dig varje helg, på varje fest, under ett par månaders tid.

Jag kommer ihåg första gången jag pratade med dig. Jag hade säkert mött dig innan, Mölndal är dock inte så stort, men det här var första gången jag träffade dig tillsammans med folk jag kände. Jag var hemma hos Pelle tillsammans med Emme, så kom Martina, Jolen och Du. För mig var du en ny tjej som jag inte kände igen.

"Vem är det
 ? och gud vad stora vackra ögon hon har"  var något av det första som jag tänkte om dig.

Det var första gången, vi hälsade på varandra och pratade lite men inte mycket mer än så. De månaderna som följde träffade jag dig allt oftare, för du var med dem samma som jag. Du var nästan alltid med.

Jag kommer ihåg när jag hade fest hemma hos mig och du visade mig din nya piercing. Vi stod inknödda på den lilla toaletten halvt fulla och spekulerade om hur jag skulle sett ut i din piercing Vi stod länge och du försökte övertala mig att också göra en. Jag ville, men gjorde det aldrig.

Idag har jag inte träffat dig på länge och det var ännu längre sedan jag umgicks med dig, träffade dig ofta. De gångerna jag mött dig det senaste har oftast varit på spårvagnen på väg till eller från skolan. Vi pratade om minnen och nutid. Vi kanske inte blev speciellt nära vänner, men du var ändå min vän och jag hade roligt tillsammans med dig. Idag är jag ledsen över att jag inte kände dig bättre.

Du var vacker, riktigt vacker! Stora ögon och mörkt långt hår. När jag träffade dig var du oftast glad och flummig, väldigt flummig och du skrattade mycket. Visst fanns det stunder då läpparna inte log och ögonen var fyllda av tårar, men när jag tänker på dig, så ler du med hela ditt ansikte...

Det är så jag kommer ihåg dig, Vila i frid Miranda Stockman (F)


- 6 miljader på huvudet -

Det finns mer än 6 miljader som till 99.9999 % lika mig. Snacka om att känna sig som ett hårstrå som växer och tillslut dör Hur kan min påverkan och inverkan intressera andra när världen är lite i universum? SOm om jorden vore den ända planeten med liv? När det finns miljoner andra som är identiska med jorden, bara att vi inte vet det än. Visst är alla 0.00000...1% unika och så även universum, så om vi finns varför inte andra? 

Ett ilandsproblem, håravfall OMG måste köpa den där asdyra krämen som bara är så effektiv att mitt hår än en gång kan se ungt ut. Men vad görs av håravfallen i andra länder? Änu en till som dog. Du märker inget för vad gör en av 6 miljader? Men tänk dig den där underbara locken du alltid får till, de som förgyller din vardag, den som ger dig en bra hårdag, tänk om den locken skulle försvinna. KATASTROF!! Måste hämnas?

EN person misstag, ett ryck, och du är 200hår fattigare, små betydelselösa hår som bara finns. Så har vi löss också, det som kliar, å gud vilken plåga, du verkligen känner hur det börjar klia och vandra runt på skallen på dig, gör du inte det? Påverkan, där har du den... men hur stor är den, för inte är min bogg så välbesökt i tider som dessa, trots att värdet tvingar oss stanna inne. och vem spenderar en dag inne uta att närma sig datorn?

Inverkan då? Slå det på lexin.kth.se, så kan du få höra en röst säga det :) ganska kul om man skriver (med ett fina ord) "rundord". Ja, inverkan, det märker vi, för vad har min blogg för betydelse egentligen, tankar om ingenting i lilla sverige. Hur många hårstrån har vi egentligen på huvudet ? Är det 6 miljader ? Knappast! Men som lärare alltid säger "var källkritisk", grunderna för MVG, Mycket väl Godkänt?

Slut på det roliga, och åter till min källkritiskatänkande i vårt lokala göteborg, fyfan va tråkigt!