Saker man inte glömmer från för del 2. (Min lyckodag, eller?)

Det var fyra år sedan, då jag fortfarande var liten och bara gick i 7an, som detta hände. Minnen! :D

Jag och mina tre bästa vänner (Alexandra, Andrea och Isabelle) var på väg ner till torget för att köpa godis. Det var soligt och varmt, och alla var glada, flummiga och skrattiga! Vi gick längst vägen då jag plötsligt och helt oväntat får syn på ett fyrklöver. OMG!!! Herregud vad överlycklig och stolt jag blev, evig tur! Och jag av alla människor som då trodde till tusen på skrock! (Numera intalar jag mig att skrock bara är lögner. Vad har jag för val när jag stått och bankat sönder en spegel, sjuårs olycka x masssa massa! Och inte tänker jag ha olycka hela mitt liv! Skrock är värt är lögner!) I alla fall, jag har hittat ett fyrklöver och visar det stolt för de andra så säger alexandra:

Alle: Vad gär du om jag gör sönder det?
Jag. Jag skulle bli jätte ledsen!!!! GÖR DET INTE!

Och vad tror ni den lilla negern (alle ;) ) gör? Hon rycker den från min hand och river den i massa bitar, och inte nog med det, utan hon sätter sig även ner och börjar GAPFLABBA!!! Och vad gjorde jag? Jag började gråta och gråta och gråta. Och alle bara fortsätter att skratta och skratta! Hon sårade mig, hade aldrig hittat ett fyrklöver innan så river hon sönder det.. stackar lilla mig!

När det tragiska lagt sig och vi båda lugnat oss lite fortsätter vi ner mot torget och tro det eller ej men bara en kvart senare hittar jag ytterligare ett fyrklöver och även denna gången utan att leta!! Två fyrklöver på mindre än 20 minuter, evig lycka resten av livet? Jag blev överlycklig!! Hela min sorg tog en vändning. Jag hade hittat ett nytt! Det måste vara ett tecken! Jag sprang i alla fall fram och plockade upp det samtidigt som jag skrek högt  DET HÄR ÄR MIN TURDAG!!! Så vänder jag mig om, tar jag ett steg och trampar rakt i hundskit. HAHAHAHAHA!!! Vilken jävla tur? Två fyrklöver och så trampar jag i hundbajs!! Tecken? Fyfan va vi skrattade (antagligen inte jag i för sig, men men) Den här händelsen Glömmer jag aldrig!


- Livet -


Det där lilla, det som ingen ser, det som knappt hörs eller syns,
kan skapar en förändring i vår blinda vardag,
det där du gör utan att tänka, det där som går på automatik,
det är det, som du i framtiden kommer inse skapar din dag,
det är det ,som har betydelse, 
det är det, som du kommer att sakna
det är det du kommer uppskattar den dagen du ligger på din dödsbädd och inser
Det här är ditt sista andetag



Så var veckan gjord...

I fredags, för en vecka sedan, var jag på maxi och handlade med mamma. I fredags, för en vecka sedan, planerade jag min fest och bakade kladdkaka tillsammans med Jennifer. Men nu har en vecka och tre dagar gått och de sista gästerna har för länge sedan lämnat the partaj...

Lyckad fest? Ja, Den var lyckad! Hade väldigt roligt, ganska mycket folk och allt gick lugnt.... ända till slutet... ALLTID detta jäkla slut, objudet folk blir på något sätt "bjudet" folk, stämnigen blir dålig och så slutar det alltid med antingen bråk, stölder eller saker som går sönder. För min del, bråk och stölder. 
Är det sånt man får räkna med när man bor där jag bor? Är det inte fel om det nu är så? Samvetet som gnager, mina föräldrar som är snälla och låter mig låna huset och en lille bror, helt oskyldig, som blir en parfym fattigare. FEL!


Helgen? Fredagen skulle vara en alkoholfri dag, en tillfäll för nykteristen att vakna inom mig. Men vad hände för likt förbannat vaknade jag bakis på lördagsmorgonen? Ett flak cider inhandlas, skulder växer (alltid denna panka vardag), en fest eller två smyger kring fötterna, folk är glada och mitt svaga jag tar över och kan helt enkelt inte motstå ytterligare en fylla. Fredagen (lyckad faktiskt) startade kring en öppeneld vid en sjö och firande av Martina (GRATTIS!) senare löpte den vidare till krogen och firande av Alexander (GRATTIS!) Riktigt många som jag känner fyllde år i fredags faktiskt (kul att alla föräldrar bestämde sig för att pippa samtidigt, sommaren är väll för mysig!), så Grattis till alla er andra med :D!

Över till lördagen. Kort och gott, sju timmar på jobbet och resterande tid tillsammans med vänner och film, Fight Club denna gången. Riktigt bra! och sjuk vad många och olika ideologier som representeras i den (ni får ursäkta mig om jag verkar helt insnöad i skolan, MEN DEN PÅVERKAR EN!! har precis avslutat vårt ideologiprojekt nämligen, så är (tyvärr?/för än gångs skull?) insatt i de olika ideologierna och vad de står för)

Nu, en ensamhet som kryper sig allt närmare mig. Hatar att vara ensam, det är min största rädsla, att bli ensam. Helt själv, utan närhet och med endast tankar som spökar i huvudet. Och här ligger jag ensam i en stor säng, eller inte helt ensam har trots allt mina gosedjur som kramar mig, och ur högtalarna hör man svagt Foo Fighters låtar spelas på repeat, Räknas det som sällskap? Jag har faktiskt en axel också i för sig ;) HAHA :D :D internskämt ;)



Natti natti, mina änglar och demoner

För du är väl kåt?


Den tid som passerat


22 dagar som 18åring
En åldersnoja som slingrar sig runt benen
Stå kvar!
Stanna upp
och se dig omkring
Reflektera kring din verklighet
och ta till vara på dagen
Du blir inte yngre
och den tid som passerat
kommer aldrig i repris


Längtan om det förflutna

Visst vill man tillbaka! Tillbaka till...

förhållandet du hade, innan du upptäckte att din partner har varit otrogen
sekunderna av maximal inteligens då du fick en snilleblixt, som lika fort försvann
drömmarna som förblev ostörda, ända tills din väckarklocka ringde
det första blåset på morgonens ciggaret, det ända du har kvar en glödande fimp
kvällen innan, den som nu är fylld av minnesluckor och resulterat i din bakfylla
orgasmen, minuterna innan då fyverkerier och njutning fyllde din kropp
födelsedagen då du fick den där leksaken du önsakt dig så länge
solnedgången, tiden innan dag förvandlas till natt

En klocka som symboliserar den förflutna tiden
Verkligheten som glider görbi och speglad av nuet
Farväl verkligheten jag vill stanna i en tidlös dröm...


Tre koppar kaffe och en text värd att kunna.

Tre koppar kaffe, mjölk men inget socker. Avslöjad! Denna natt kommer bli sömnlös och morgondagen får lida av min övertrötthet. Nu, vaken, pigg men möjligtvis lite rastlös. Idag, denna natt, fullpackad av plugg inför torsdagens planering: en stol, en bänk, papper, penne, bok, jag, uppmärksam, spänd, stressad... ringer det en klocka? Eller är kanske jag den ända som förknippar detta med provtillfällen? Idag har jag prov och provet handlar om ideologier, mycket intressant och faktiskt väldigt spännade att läsa om, problemet är bara att inget är kul när man gör det i sista minuten. Så just nu får en högljud gäspning ligga till grunden för vad jag tycker om ideologier i nuläget.

Onsdagens innehåll går snabbt och enkelt att sammanfatta med ett fåtal ord. Sovmorgon, skola, ingen blodpudding = ingen lunch, soligt, flamsigt, roligt, slappt och pluggundanflykter (a la laga mat, hjälpa mamma, städa, städa mer, mer mat, dator, myggan, tv, en väldigt massa promenader och telefonsamtal osv.) Som jag påstått innan, allt är roligt när man har annat man måste göra.



Jennifer (med en gläde i rösten): Åhhh... det lukar vattenspridare, på asfallt, en solig sommarlovsdag.

Minnen från när man var liten speglas i vår vardag. Denna gången påväg ut från skolan en solig men regnig vårdag. Vem glömmer springet och lekarna med kompisarna i vattenspridaren? Minnen från ens barndom.

En timma av min rast har nu gått, klockan är natten och blåsan är full... Back to the plugga änna!

Dagens, dag i allmänna drag.

Hejsan mitt namn är Ida och jag ringer på uppdrag från Telia, jag hoppas jag inte ringer och stör?

Vad svarar du?
1. Ja du stör. (och vipps får man ändå ett samtal fast en annan dag istället, tvingade att ta sig tid)
2. Nej det är ingen fara. (välkommen till vårt väluppfostrade Sverige, man tar sig tid. eller så är man uppenbarligen intresserad av vad telefonisten har att säga, sådana gillar vi!)
3. Ja, och ring inte igen! (Ändå försöker vi dra erbjudandet snabbt och försöker fånga personens uppmärksamhet, lyckas vi? Ibland)
4. Slänger luren i örat. (Mycket otrevligt, men tack för det korta samtalet, men antagligen får du ändå ett samtal inom en kort tid)

Hela dagen, för att vara exakt sju timmar, har jag suttit och ringt för Telia. Har jag sålt något? Inte speciellt mkt, men det är trots allt min andra dag. Så inte allt för illa ändå. Fortsätt kämpa mitt älskade Jag! :D

Nu, hemma, nyheter på TV om kattsand och Snus. Hungrig? Som en törstig kamel! Har inte hunnit äta mer än 2 risifrutti sen i morse, åt precis mat och nu kan jag inte avgöra om jag mår illa eller om jag fortfarande är hungrig. En sak är säker i alla fall, sömn står överst på min lista över saker jag vill göra. Blev en tidigt morgon idag, inte för att jag var tvungen att gå upp, utan kunde helt enkelt inte somna när jag vaknat. Klockan var halv nio på morgonen, varför?

Studie dag imon. Det ser jag fram emot väldigt mycket! Grattis Sp-Tvär för en gång skulle gör vi som resten av skolan!

Kyss och smek en massa porrlek ;)

Mitt i naturen, mitt hem, mitt rum, min säng

Egentligen så skulle jag kunna lägga upp en bild, men kände att det då inte blir någon överraskning. :p (kan också vara så att jag inte har någon fin bild för tillfället, inte hunnit), så jag väntar med det och överraskar istället :P

Börjar gilla färgen lite mer nu... den e nog inte orange, snarare grå i så fall... :D men börjar tycka den är okej tror jag! Idag, har jag inte gjort så mkt på kvällen, blev mest en cp kväll... Men men.. som vanligt då ;) Över till färgen igen, humm skum färg! Kan inte riktigt säga vilken färg!

Nu, vänner snart på min TV, msn laddat och klart! Är bara lite sötsaker som saknas, en kladdkaka skulle inte vara fel ! Idag mötte jag btw en kille jag inte träffat på ett par månader, eller a har bara träffat han en gång innan idag. Skoj, kände inte igen varandra... !

SKOJ! Ut i regnet iegn ? får se hur det blir kanske ett möte på mölndalsbro :P


En blodig vardag, med ristigt hår!

Vill man vara fin får man lida pin!

Får man inte ångest när man vaknar mitt i natten och inser att man somnat i soffan framför TV? Ångest att man inte ligger i en skön säng där man kan sträcka ut sig och ta plats. Ångest för att man somnade innan man gjorde klart det där man skulle gjort på kvällen (I detta fallet en väldig massa plugga, redovisning idag nämligen) Ångest att sminket är kvar (då det i mitt fall ibland leder till att ögonfransarna trillar av). Ångest att du inte sovit ordentligt. Ångest att du inte borstat tänderna osv osv osv.

Som jag sa innan hade jag plugg jag skulle gjort under kvällen, så inte mycket annat till val än att gå upp och sätta igång att plugga. Klockan är fem på morgonen. Fy fan, det är inte mänskligt, men men inte mycket att göra!

Sen i morse när jag stod där framför spegeln i vardagsrummet fit for fight kände jag mig, vad ska man säga, någorlunda fin? Bestämde mig Äntligen för att använda mina nya skor, mina svarta spetsiga ballerina som jag fick när jag fylde år! Läckert! I morse, framför spegel, kändes det bra, väldigt bra. Men en tripp ner till torget och ena foten hade pryds med skoskav, ohooo nooo, redan?! Så där satt jag på spårvagnshållplatsen och tejpade min stackars häl som skrek till mig att gå hem och byta skor. Såg ut som målat med läppstift i sko och på foten, för visst var det Blod i skon, och blod på foten, det gick snabbt.

Men, inte gick jag hem utan hela dagen har jag gått runt med en allt för påtaglig skoskav och en blodig häl. Har gått stel som en pinne och långsamt som en snigel (måste sett ut som om jag blivit rövknullad eller nått ;) HAHA)
Nu, min häl har slutat blöda och två blåser har uppenbarat sig. Detta trots att jag tog av mig skorna påvägen hem från frisören och gick barfota på asfalten från torget och hem, ca 600 meter. (marken kännds mjuk som bomull i slutet, som om jag gick på moln, skönk ner i de kalla hårda stenplatorna. Konstigt va!)

Så över till frisören, vad har jag gjort där? Idag, den 11 april 2008 har jag tagit första steget till att bli blond igen. Så nu sitter jag här med nyfärgat hår, visst låter det läckert? Nyfärgat, mmm... men nä! Inte allt för läckert! Är inte blond än precis, och inte är jag brunett heller. Om jag ser rätt är det tre färger i mitt hår nu, blond i hårbotten och slingor i mörkbrun och någon ljusbrun orange aktig färg. Tillsammans skapar den en ganska konstig färg som jag inte riktigt kan förklara, men en sak är säkert i alla fall.... FYFAN va risigt mitt hår är!! Står åt alla håll och kanter! Är tort! och helt enkelt allmänt risigt, ser ut lite som en kärring med en misslyckad färgning i håret;) Låter det inte vacker? Kanske att jag överdriver lite men en sak är säkert, glansdroppar och hårinpackning Här kommer jag!!!


Mina två bröder kommer in i rummet

Jag: - vad tycker ni om mitt hår?

Store broshan: -vad har du gjort? Skulle du inte färga det blont?

Lillebror: - Det ser ut som om du håller på att få grått hår och just nu tappar färgen.


Vilka kommentarer ;) Mamma tyckte det var fint i alla fall :D:D bra att någon uppskattar mina tappra försök!

Hoppas ni får en trevlig kväll mina kära bloggläsare!

Nu är det bestämt! "I going to be blond again!" OMG

En helt vanlig tisdag, sittandes i en relativt kall datasal men tröttögon och morgonfrilla. Fri arbetstid idag, vilket innebär att nästan ingen i klassen gör något, inklusive mig. (Ändå har vi otroligt mkt att göra just nu! som vanligt, allt på en gång!, så kallad redovisningsvecka) Vill ha lugn och ro, men 1:or plus ett antal 3:or omringar mig i rummet och jag känner mig krympt och liten i hörnet där jag sitter.

Ett samtal idag, till Ekströms och Hedins. Vilka är det tänker ni? ;) Jo, min nya frisör, har äntligen (tack och lov) hittat en frisör som jag gillar. I 18år har jag letat och nu äntligen! En frisör som lyssnar på mina behov, mina krav och min idéer. TACK!

På fredag smäller det, jag kommer då vandra längs torget mot frisören, sittandes i en frisörstol och simsalabim, Blond igen. Eller? Kommer nog få en tragisk period innan den blond, bestående av orangefärgat hår och gul hårbotten. HJÄLP! Men men, klarar mina vänner det kommer jag klara det! hoppas jag annars blir det en dyr affär! (en låt från doktor kosmos för övrigt)

Tills sommaren kommer jag nog även bli av med min tandställning också. Är på tiden, två är med metal i munnen för en enstaka vampyrtand. Hoppas det är värt besväret Mitt problem, jag blir aldrig nöjd. JAG är den som dragit ut tiden med tandställningen. Mina tandläkare villa ta bort den redan förra våren men, nopp jag kände mig inte nöjd, jag ville bli perfekt i munnen. Men blir man någonsin perfekt?

Back to work, snart läkaren, sen stan, intervju och sist men inte minst (kanske) jobba annars plugg.


Godmorgon och välkommen till min bakfylla

Gårdagen, misslyckad?

Inflyttningsfest/förfest hos Rebecka :) Hur trevligt som helst!! Pinsamt nog glömde jag tyvärr inflyttningspresent till henne hemma.. :// PINSAMT ! men men hon får den en annan dag istället :D
Folket? Skööna, o yes, fattade inte men hennes mattelärare var där och festade med oss, skoj!

Första helgen som 18åring klart man ska ut tänkte jag. Och jo visst drog jag in till stan, men ut? NEJ. Varför? Jo grejen var den att de som jag skulle ut med (jenni + hennes arbetskamrater) var redan ut, park lane, så jag drog dit. Stod i kön, SJÄLV :S hemskt ! men men började snacka med några killar i alla fall så lämnade ensamheten åt det förflutna. Väl framme, legg tack, säger vakten. Stolt visade jag upp mitt legg, vaktens svar? Tyvärr, det är 22 här idag. WTF? Jenni och dom var ju där, :S 22? NEJ inte var dom det! men men bara att gå ut ur kön och försöka hitta på något annat. Typiskt!

Ringer tobias. De var på Keybar. Kom inte hit! Det är helt ovärt! Inte värt 100kr, var vad de sa. Så jag vad gjorde jag? Var ensam. Men men, inte speciellt länge för tobias och johan kom ut till mig snart :D Men inte blev det någon utgång igår inte! Åkte buss åt helvetet tillsammans med tobias istället. kom tillbaka in till stan sen. Skulle till förlunda, men träffar roberth på vägen istället. Bestämmer mig för att skippa förlunda. Åker till Vasa, sista bussen redan gått.. åker till korsvägen, och går därifrån till Johanneberg. Kommer in, äter köttfärssås med spaghetti kl 6 på morgonen, lägger mig, somnar.  Värd kväll? Njaaa, ville ut å dansa men ingen dans för mig, bara ett dåligt humör, och skavda fötter!

Idag, fest :D YES, utgång? nej, inte som det ser ut nu i alla fall. Men men, får se var kvällen slutar.

Godmorgon, och välkommen till min bakfylla. :D

Nostalgi till varje pris!!

Satt där på min 18-årsdag med ett litet barn som skrek inom mig! "JAG VILL UT! Jag vill ju inte blir äldre, jag vill vara liten igen!"

men nu har redan 18år av mitt liv passerat... dagar som tillsammans blivit ett liv, mitt liv.
När jag satt där och saknade min barndom, hittade jag en massa nostalgi på youtube, gamla intron och klipp från barnprogram jag älskade som liten, NOSTALGI!! Trasdockorna, mjölktandsmössen och Björnesmagasin... Och där satt jag kär igen och insåg då, jag är kanske fortfarande ett barn, för jag älskade det!!

Idag gjorde jag och jenni samma sak :D:D satt och kollade på en massa klipp från barnprogram, och Björnes magsin, Herregud vad Björne och Gustav är roliga ibland !!! Både jag och jenni låg och skrattade och skrattade. Massa skämt, tror inte jag fattade dom som barn, men nu nu förstår jag... kanske en av de sakerna som är bra med att vara stor ;) Jag förstår skämten ;)