Som om någon bryr sig...

Klockan är 12:14 och jag sitter i skoldatasalen och "pluggar". Ett reportage om trafikin ska  skrivas och pennan glöder, eller inte. Trafikin ett mycket intressant, ytterst hämskt och väl diskuterat ämne att fördjuba sig inom. lunchen är över och trötta människor närmar sig datasalen.
Som om någon bryr sig när man bara siter här och blockar datorer för de som vill plugga. Tiden idag är stressig och mitt mål är att hitta de där underbara jeansen på Gina Trikå som jag bar MÅSTE ha, skit fina helt enkelt. Sen blir det till att jobba i 4h och väl hemma kommer jag sova som en stock. Godnatt de vill säga. 

Nu väl i skolan, plugga små raster och plugga igen. Slutar 15.00 om jag hoppas verkligen tiden går fortare tills dess än vad den gjort hitlis. Aja kasnke dags att börja skriva om trafikin nu... men jag ahr slut på ideér och antagligen kommer jag sitta natten innan (som vanligt) och skriva klart mitt reportage.

Ha det bra hälsningar Ida

Små fjortisar

Hahahahaa.... Jag, mmm så fjortis jag var, grymt mycket fjortis som tack och lov höll killarna på avstånd. Trots att jag har skrivit det nedan och själv varit fjortis vet jag att det inte är så som jag skrivit. (Om man inte är blande de extrema extrema de vill säga) så ta det med en nypa salt. Och jag har inget imot fjortisar dom är så söta, och det är trots allt en av de bästa perioderna i livet, så va fan lev livet fjortisar...


FJORTISAR
Små fjortisar som tror sig är uppbyggda av ett självförtroende som egentligen inte existerar. I hopp om att bli förstådd gör man uppror mot allt och alla (det har lärt sig att man ska säga nej) även om de inte vet vad det handlar om. Tillexempel (ett exempel tagit ifrån ingenstans) : Frågar du om den vill ha te säger den Nej och om du då istället frågar om den inte vill ha te blir svaret åter igen Nej. (det är själva svaret det handlar om och inte frågan)

Genom att klä ut sig till någon de inte är kan de spela teater och därmed låssas vara äldre (trots att ingen tar deras ålder seriöst utan skrattar och verkar förvånade). Idag ser vi dräkter allt ifrån string i armhålan till kattöron väl placerat i håret (kolla på mig är vad det handlar om, och visst får de sin uppmärksamhet allt) För att inte bara synas utan även höras skriker de istället för att prata (för att göra det hela ännu mer effektivt lägger de in en hel del svordomar så som Fan, Shiit as, Helvete, Fitta, Hora osv).

Fjortisar dricker alkohol (oftast en häxblanding hemifrån då de tagit lite ur varje flaska för att det inte ska märkas) och däckar redan under förfesten då de stått och dansat på matbordet eller knullat den där killen de aldrig sätt förut (Opus I did it again). Eftersom de lärt sig att "rökning dödar" tar det munbloss istället för halsbloss, det ser trots allt fortfarande coolt ut.

Fjortisar åker moppe utan hjälm eftersom "de måste vara snyggast och bäst" är viktigare än deras liv i säg. Ju fler de är på moppen och ju snabbare och mer olagligt man åker desto coolare är man. Killar ska tycka om bröst och rumpor, medans tjejer ska vara svårfångade och lättpåsatta blondiner. Men nu kommer vi tillbaka till själva huvudgrejen med att vara fjortis Att synas. Det är det fjortislivet handlar om att synas och att höras.


Hahaha.. Jag älskar er lev livet föfanjävla fjortisar ;)

Okrossbar, oändligt Bäst...

Som om man någonsin blir fulländad... hur man än försöker hur många gånger du än får för dig att läsa nationalencyklopedin kommer du aldrig bli fulländad. Även den där "vetan" du blir aldrig fulländad. Som om man kan vara bäst i allt, som om det finns en gräns på hur bra man kan vara. DU o JAG vi blir aldrig fulländade. Som om tiden någonsin blir fulländad då vare sekund har fått vänta miljontals år för att bara få vara där, En sekund.
Som om solen blir fulländad och aldrig mer reser sig uppför horisonten

Du är Bäst, komplimang? Ja, en komplimang precis som när någon ville vara guldbästis med än när man var liten. Som om en andraplats inte räknas som om att det bara handlar om att vara bäst. Vem sätter gränsen? Är det den som slagit rekordet och visat sig okrossbar. en okrossbarhet som något år visar sig vara krossbar och så var det en ny okrossbar, en oändlighet av okrossbara. Med andra ord man kan aldrig vara bäst i något annat än för stunden.

Bara jag.. Jag är Bäst, not!


Tiggare eller människa, är det rättvist?

Hur tänker vi?

Sportlovet (då det var extra pris på alla skidresor eftersom backarna såg ut som en lervälling) är för länge sedan över och den regniga vintern har gått över till en vit vår. En ovanligt tyst vår (har fåglarna dött?) som annars är sig lik med hysteriska människor som shoppar det ingen annan vill ha då rea på rean precis har börjat. Somliga, vars plånböcker är fyllda av papper, köper kläder de aldrig kommer använda medan andra sitter och tigger för att få råd till dagens första måltid. De så kallade ?tiggarna? blir allt fler och fler eftersom att Göteborg just nu är i utvecklingsstadiet - bli mer internationellt. Slut med snacket nu kommer vi till punkt.

Tiggare, en gruppering precis som om det vore en ras eller varför inte jämföra med en blomma som man kan räkna ståndare på för att veta vilken art den tillhör. Men kan inte en manlig tiggare få stånd precis som vilken man som helst? Jo, om han är upphetsad så att säga. Med det här vill jag säga tiggare eller ej du är fortfarande människa (som om inte det är en ?ras? i sig, människan påhitt då vi absolut MÅSTE trots allt ha ordning och reda på saker och ting).  

Vår ras homosapiens sapiens (översatt till människa från latin till svenska), som definitivt är den ?mäktigaste? och ?intelligentaste? av alla, har en del dilemman att reda ut. Allt ifrån ?oh my god min nagel gick sönder vad ska jag gör?? till ?oups barnen i Afrika har visst ingen mat eller vatten? ibland även ?helvete va många som dog av den där atombomben och oj vilken konsekvenser den gav? och nu bara måste jag även det aktuella dilemmat ?Herregud växthuseffekten tar över oss?.  

Tillbaka till Göteborg och dilemmat tiggare, förlåt mig, människorna som tigger. Här sitter jag och njuter av mitt söta kaffe (diabetes kvinnan inom mig vaknar nu under de yngre åren och kommer antagligen att ta livet ifrån mig så småningom, men det är det värt). Samtidigt sitter någon annan med en liknade mugg och ber om dina växelpengar (de pengar du fick tillbaka då du köpte den där tröjan du aldrig kommer att använda).  

Rättvist? En människa tigga pengar medan en annan spelar golf i en förening där medlemsavgiften för ett år skulle kunna räddat livet på hundratals människor. Ungdomar i Göteborg skickar sms där det står: 

?Kostnaden för det är smset räcker för att ge mat till ett barn i Afrika under en dag. Skicka det här smset till sju personer så svälter vi den jäveln under en vecka?
  

Idiot blinkar i pannan på avsändare, somliga får ett gott skratt, jag ställer mig frågan, är detta rättvist? Rättvisa, betyder det att allt ska delas lika? I så fall har vi redan sätt att det är ett av de absolut bästa sätten att skapa konflikter, nu tänker jag naturligtvis på kommunismen som bland annat kraschade hela Sovjetunionen. Trots att det var människan som ?kom på? kommunismen fungerar den inte speciellt bra tillsammans med våra egenskaper så som egoism. För att minska perspektivet, det finns trots allt vissa liknelser, återgår jag till vårt trygga Göteborg och växelpengarna i McDonladsmuggen. 
 

Människor tigger pengar eftersom de antingen inte vill eller får ta emot bidrag och dylik utav Sveriges regering (eller är det kanske så att Sveriges regering skit och inte fungerar som den ska). Här och nu, är det verkligen rättvist att Ove, som kunde ha blivit näste Tiger Woods, aldrig fått chansen att greppa i en golfklubba då hans tiggarinsats inte ens räcker till en kopp kaffe på fiket bredvid golfbanan. Att Ove, som kunde bli en stjärna, istället sitter på sin stjärt och fryser en dag som denna.


Trots våra olikheter i både personligheten och utseendet (det som gör oss unika) är vi alla människor och såvitt jag vet är det många som verkligen ÄLSKAR att tigga och att frysa, eller inte. Finner vi någonting rättvist att somliga måste tigga medan andra är så beroende av få sin nagel manikyr gjord (tillbaka till dilemmat ?oh my god min nagel gick sönder?) att de betalar vad som hest för att få sin nagel fixad. Är somliga blinda, döva och inte har någon känsel (med andra ord inte vet vad som händer) eller skiter de helt enkelt i alla andra än sig själva och inte skriker något annat än EGOIST. Återigen påminner jag mig själv om att vi alla är unika (tack och lov hur skulle det sätt ut ifall alla ville få sin nagel fixad på samma gång) och somliga har då egenskapen att helt enkelt inte bryr sig (om det nu är något positivt?). 

Jag lämnar kaféet och ger mig ut i en hop av shopping hysteriska människor som bara måste hitta det där som ingen annan har. 12.50kr dimper ner i en McDonaldsmugg och tillbaka får jag ett glatt leende (ska jag känna skuldkänslor att jag inte gav mer?). Min filosofiska sida tar över och jag ställer frågan ?Vad ger någon ett människovärde??. Pengar av papper, saker av plast och metall (tillexempel den där as trendig 42tums plasma-Tv), vem man föds till, hur man är som person eller någonting helt annat som tillexempel hur länge man kan hålla andan utan att svimma?
 

Jag hoppas du inte förväntade dig nått svar utav mig, för det kommer du inte att få. Tillbaka till snackat ?vi är alla unika? ren fakta, vi alla är olika (trots att du som kan läsa denhär texten ingår i ?rasen? människa) och därför har vi alla skilda svar på frågan. Fråga istället dig själv ?Vad ger någon ett människovärde?? tänk sedan efter och fundera på är det rättvist?



Som grädde på moset måste jag nu även tilllägga att detta är en skoluppgift då jag fått en roll att skriva utefrån. Med andra ord, ta det som står med en nypa salt och inte allt för seriöst eftersom allting inte är mina egna åsikter.

Ha det fin och sov gott